Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka glazurowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir 1 łyżeczka
sok z 1 cytryny
sos sojowy 6 łyżek
miód 3 łyżki
wino półwytrawne 3 łyżki
ketchup 2 łyżki
sos tabasco 1 łyżeczka
szczypta soli
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka glazurowane

Żeberka pokroić na kawałki (by szybciej się upiekły na grillu, przed włożeniem do marynaty obgotować je 10 minut we wrzątku.). Składniki marynaty dokładnie wymieszać na gładką masę. Włożyć do niej żeberka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed ułożeniem na grillu mięso oczyścić z marynaty. Piec 45-60 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia mięso posmarować pozostałą marynatą. Żeberka doskonale smakują z sosem barbecue.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.08.2011 22:10
palce lizać
Motorek 10.05.2011 19:18
pyszne
Smakosz6 11.01.2011 11:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak