Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesiotr w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jesiotr 1,2 kg
sok z kwaszonych ogórków 2 l
masło 100 g
cytryna 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sos
koperek 5 łyżek [usiekany]
masło 100 g
mąka 150 g
śmietana 100 g
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr w sosie koperkowym

Z podanych składników sporządzić sos,jesiotra oczyścić,wyfiletować pokroić na kawałki i ugotować w soku z kwaszonych ogórków,następnie sosem zalać ostudzonego jesiotra i przyozdobić plastrami cytryny i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak