Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blondies z ciemną czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 1 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
aromat waniliowy 2 łyżeczki
masło 30 dkg
mąka 1 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
orzechy pekan 1 szklanka
czekolada gorzka 15 dkg
wiórki kokosowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Blondies z ciemną czekoladą

Jajka ubić z cukrem, aromatem i roztopionym masłem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Wyrobić ciasto. Orzechy posiekać, czekoladę połamać na kawałeczki. Razem z kokosem dosypac do ciasta i wymieszać. Wyłozyć na natłuszczoną blachę. Piec około 20 minut w temp 180 C. Wyjąć z piekarnika i studzić na kratce. Ciasto pociąć na kwadraty i posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Smacznego!!

-->porcja na keksówkę lub małą blaszkę kwadratową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 03.10.2011 19:50
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak