Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 12 szt
ogórki kiszone 12 szt
kukurydza w puszce 4 łyżki
majonez tradycyjny 4 łyżki
ryż 1/2 torebki
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane tuńczykiem

Ugotuj i wystudź ryż, wymieszaj go z tuńczykiem, kukurydzą oraz pokrojonymi w kosteczkę jajkami i i ogórkami. Do tak przygotowanego farszu dodaj majonez oraz przyprawy do smaku. Od pomidorów odetnij kapelusze i wydrąż środek. Na jego miejsce włóż farsz i ponownie przykryj nadziane pomidory. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.09.2013 08:45
Pyszne te pomidorki
jolaxa 04.06.2011 23:34
pycha
Tika4444 28.05.2011 22:40
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak