Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety rybne w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z ryby 1 kg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
koperek 4 łyżki
śmietana 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
pieprz do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety rybne w sosie koperkowym

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Filety, cebulę i bułkę przemleć w maszynce, dodać jajka, 1 łyżkę kopru, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Z masy formować pulpeciki, obtaczać w mące ziemniaczanej i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. W rondelku rozgrzać masło, włożyć pozostały koper i chwilę podsmażyć, podlać odrobiną wody wymieszanej z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z rybnymi pulpetami, ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.04.2013 10:01
fajna propozycja
Seba 28.11.2012 10:18
smaczne
MAR3STA 11.04.2011 18:35
aż zgłodniałam na samą myśl o tych pulpetach;)
pawel6 29.03.2011 07:32
mogą być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak