Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe racuszki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
jajko 7 szt
mąka przenna 4 łyżki
cukier 7 łyżek
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
cynamon do smaku
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe racuszki z jabłkami

Jabłka obrać, pokroić na plasterki. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jabłka, wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę, połączyć z ciastem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać nieduże racuchy i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.03.2014 15:46
warte wypróbowania
IlonaAlbertos 17.10.2012 11:44
Lekkie, smaczne i pachnące jabłkami- to uwielbiam.
Iwusia 24.05.2012 23:21
bardzo fajne placuszki racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak