Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z lanymi kluskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus kurzy 1 szt
marchew 4 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1|2 szt.
por 1|2 szt.
cebula 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 5 szt
Goździki całe Prymat 2 szt.
bulion drobiowy 2 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżek
jajko 1 (do klusek)

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z lanymi kluskami

Korpus włóż do garnka zalej 1 i 1|2 litra zimnej wody,dodaj pokrojone warzywa,przyprawy,grzyby kostki,doprowadź do wrzenia,gotuj 1 godz,rosół przecedź,przypraw do smaku.Kluseczki jajko utrzyj z 3 łyżkami mąki lej cienkim strumieniem na wrzący rosół,gotuj aż wypłynął

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.10.2011 13:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak