Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po japońsku z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 100 g
jaja 5 szt
groszek zielony 200 g
cebula 100 g
majonez 100 g
cukier do smaku
ocet do smaku
ogórek kwaszony 50 g
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po japońsku z jajkiem

Jaja ugotować na twardo,obrać.Groszek odcedzić,osączyć.Cebulę i ogórki pokrajać w krążki.Groszek wymieszać z częścią majonezu i ułożyć z niego podstawę na półmisku lub jedno-porcjowo na na talerzykach.Jaja owinąć filetami śledziami śledziowymi,ustawić na dekoracji z groszku.Udekorować krążkami cebuli oprószonej papryką,plastrami ogórka oraz szprycować majonezem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak