Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i ogórków.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i ogórków.

Składniki:
* 0,5 kg kiszonej kapusty
* 2 średnie ogórki kiszone
* 1 duża marchew
* 1 cebula
* 1 jabłko
* szczypta pieprzu ziołowego
* ew.sól
* 1 płaska łyżeczka cukru
* kilka łyżek oliwy z oliwek

Kapustę odcisnąć z soku,pokroić .Marchewkę i jabłko obrać,zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Cebulę pokroić w kosteczkę.Ogórki kiszone w cienkie pół plasterki.Kapustę oprószyć cukrem i pieprzem ziołowym.Wlać oliwę z oliwek i ew.osolić.
Odstawić do lodówki na ok.10 minut i ponownie wymieszać.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.12.2011 00:12
fajne
Misiek1 23.03.2011 13:52
uwielbiam surówki z kiszonej kapusty
Natalia/tubisiek 23.03.2011 10:17
bardzo lubię kiszoną kapustę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak