Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
jogurt naturalny 1 opakowanie (150 ml)
cukier do smaku
skórka z cytryny odrobinę otartej
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser brzoskwiniowy

Na samy mpoczątku żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Brzoskwinie odsączyć na durszlaku. Za pomocą blendera zmiksować je. Do brzoskwiń dodać jogurt, odrobinę otartej skórki z cytryny, cukier- wszystko ze sobą wymieszać- a na samym końcu dodać rozpuszczoną żelatynę i ponownie połączyć. Do 4 foremek wylać krem brzoskwiniowy. Przygotowany deser schłodzić w lodówce na około 1-2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak