Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzianka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 sztuk
mleko 1 litr
cebula 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kucharek do smaku
cytryna 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzianka

Śledzie wymoczyć w wodzie około 3 godzin.Do miski wlać mleko i wymoczone śledzie..poczekać 1 godzinę,aż mleko nabierze smaku śledziowego.Cebulę pokroić w plastry,sparzyć wrzątkiem a następnie przełożyć do mleka.Przyprawić pieprzem,solą i przyprawą do smaku.Wycisnąć sok z cytryny i dodać do śledzi.Podawać z ziemniakami okraszonymi słoninką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.05.2012 12:39
mniammm;)
bgs1984 05.05.2012 21:18
mniam
[email protected] 21.04.2012 21:17
fajjne ciekae jak smaluje
Papryczka 18.04.2012 15:08
fajne
Karmel 30.01.2012 09:55
fajne,wypróbuj?
Ewelina47 09.01.2012 09:34
takich jeszcze nie jadłam i chętnie wypróbuję
kate.500 21.11.2011 08:01
pycha
Kuchareczekjeden 07.10.2011 11:05
nie znam
Magdalena1110 24.08.2011 07:29
fajne
magical66 12.08.2011 22:59
musi kusić smakiem :)
kuklik 13.07.2011 18:08
u nas się je z ziemniakami w mundurkach
barbara11561 31.05.2011 07:22
Bardzo ciekawy przysmak:):)
RenataZ-et 06.05.2011 21:50
podoba mi się ten przepis
Motorek 24.04.2011 16:21
smaczne
Ania67 18.04.2011 21:30
ciekawa propozycja
ewelina/bunia 03.04.2011 10:00
super
anja3107 22.03.2011 17:03
super
joanna77 20.03.2011 13:19
spróbuj,polecam
romanrafal
romanrafal 20.03.2011 09:15
ciekawe,nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak