Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina w pomidorach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dkg
parówki 25 dkg
pomidory w zalewie 80 dkg
mąka pszenna 2 łyżki
cebula 3 szt
sok z cytryny
Zioła prowansalskie suszone Prymat
szczypiorek usiekany garść
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina w pomidorach

Mięso dokładnie myjemy,osuszamy i kroimy w paseczki,nacieramy sokiem z cytryny solą i ziołami i zawijamy w folię wkładamy do lodówki na godzinę,następnie obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor,cebule kroimy w kostkę i szklimy na pozostałym tłuszczu.Paprykę oczyszczamy z gniazda i kroimy w paski,pomidory rozgniatamy widelcem i razem z zalewą dodajemy do cebuli,dodajemy też paprykę szczyptę ziół szczypiorek,doprawiamy do smaku i dusimy około 5 min.Do sosu wkładamy mięso i gotujemy około pół godziny.Parówki obieramy z osłonek i kroimy w talarki wrzucamy do mięsa i gotujemy stale mieszając.Doprawiamy do smaku.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak