Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki diamentowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski do pieczenia 4 cienkie
cytryny 2
pokruszony listek laurowy 1
płynny miód kilka łyżek
masło 1,5 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki diamentowe

Cytryny umyć, po czym wycisnąć z obu sok i wymieszać go z miodem i przyprawami. Ananasa obrać, pokroić na kawałki równej wielkości i włożyć do marynaty na 30 minut. Kiełbaski pokroić na 2 cm kawałki. Kawałki ananasa i kiełbasek nabić na rożenki, rozpuścić masło i posmarować nim szaszłyki, ułożyć na grillu i piec 5-10 minut obracając i polewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 01.05.2011 14:05
ściągnięte z gazety!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak