Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z wody z masłem i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 20 g
marchewka 20 g
seler 10 g
masło 20 g
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
dorsz 200 g
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z wody z masłem i jajkiem

Z dorsza zdjąć skórę ,wypłukać,jarzyny obrać,opłukać,pokroić ,zalać wodą ,osolić i ugotować,następnie odcedzić wywar ,do wywaru dodać rybę,gotować na małym ogniu ,jajka posiekać,masło stopić,ugotowaną rybę posypać jajkiem i drobno posiekaną zieleniną,polać masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak