Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w cieście według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 1/2 kg
śmietana 12% 1/2 szklanki
jajko
mąka 1/2 szklanki
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w cieście według Agi

Boczniaki myjemy i odkładamy do osączenia na papierowym ręczniku.,blaszkami do dołu.W miseczce roztrzepujemy jajo ze śmietanką,mąką i szczyptą soli.Wycinamy resztki trzonków z grzybów(są bardzo twarde).Kapelusze grzybów maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złocisto.Osączamy na papierowym ręczniku i posypujemy po wierzchu lekko solą i pieprzem.Podajemy na gorąco:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 13.05.2012 21:43
rewelacja
jeta72 29.02.2012 17:07
to musi być pyszne
irenka 29.02.2012 14:35
smaczne
cooleczka 14.02.2012 17:11
brzmi smacznie
berys18 10.01.2012 22:06
lubię boczniaki, a w cieście nie robiłam - muszę wypróbować. super pomysł
suzana 13.06.2011 22:41
niezle
Justyna Jussstiii 20.05.2011 09:33
pycha
Justyna Jussstiii 05.05.2011 12:32
mniam mniam
ronald88 02.05.2011 07:53
mniam mniam
Motorek 16.04.2011 09:54
fajny przepis
Krystyna32 17.03.2011 09:17
smaczne
Dorota59 15.03.2011 13:08
to i ja się chyba skuszę
pacpaw 12.03.2011 09:01
również nie jadłem boczników ale dzięki temu przepisowi mam nadzieje ze to się zmieni
Robert10 11.03.2011 15:39
ja też
Haneczka1 10.03.2011 22:21
jeszcze nigdy nie jadłam boczniaków ale słyszałam, że są bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak