Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa przecierana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
groch 200 g
ziemniak 5 sztuk
cebula 1 sztuka
tuszcz 1 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa przecierana

groch przebrać opłukać zalać wywarem zagotować i pozostawić na 2 godziny potem ugotować ziemniaki obrać opłukać pokroić w kostkę dodać do grochu pod koniec gotowania ugotować i przetrzeć cebule obrać drobno pokroić podsmażyć dodać mąkę lekko zrumienić połączyć z przetartą zupą i przyprawić chwile pogotować i doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak