Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w pieprzu cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 50 DAG
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cytryna 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w pieprzu cytrynowym

Łososia myjemy, obsuszamy i posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiamy na minimum 30 minut w chłodne miejsce. Obtaczamy w mące, nadmiar strząsamy i smażymy na gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Przekładamy na półmisek, dekorujemy plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak