Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z zielonego groszku z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek 450 gramów
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
mięta świeża siekana 1 garść
bulion drobiowy 1 łitr
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z zielonego groszku z miętą

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Groszek (jeśli mrożony to rozmrozić) razem z miętą zmiksować w blenderze, dodać bulion i jeszcze raz zmiksować. Przelać do garnka i gotować jeszcze około 5-10min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kleksem śmietany na każdym talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 12.03.2011 10:14
Wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak