Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i brzoskwiniami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 szt
mąki tortowej 1.5 szklanki
cukru 1 szklanka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 litr
cukru do kremu 3/4 szklanki
mąki krupczatki do kremu 1 szklanka
masło 1 szt
polewy czekoladowej 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i brzoskwiniami.

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru. Potem dodać żółtka, olej wymieszać , na koniec dodawać stopniowo mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt, w temp.180stopni przez 20-25minut.

Krem:
Mąkę, cukier rozpuścić w 2 szklankach mleka, resztę mleka zagotować. Wlać składniki i ugotować budyń. Zimny budyń zmiksować z masłem. Dodać brzoskwinie odsączone na sicie i pokrojone w kostkę.

Wykonanie:
Biszkopt przekroić na pół, położyć krem, przykryć drugą częścią biszkoptu. Następnie wierz ciasta polać polewą czekoladową i położyć brzoskwinie pokrojone w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 11.02.2013 09:27
pyszny
ZEWA 04.05.2012 12:05
pycha
owca441 10.06.2011 11:24
cudne
dorotka0000025 02.06.2011 10:52
mniam
teresa18 21.03.2011 20:40
pyszne
Kate131 24.09.2010 21:59
pycha
sylwiachmiel 15.09.2010 17:11
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak