Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa z gruszką i jabłkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
jajek 6 szt
cukru pudru 1 szklanka
mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki
budynie o smaku smietankowym 2 szt
mąki tortowej 3 łyżki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
gruszka kilka szt.
jabłko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa z gruszką i jabłkiem

Margarynę z cukrem pudrem ucieramy robotem. Gdy składniki się połączą, dodajemy cały czas ucierając, po jednym żółtku. Całość ucieramy jeszcze przez 2 minuty, siejemy przez sito obie mąki, budynie i proszek do pieczenia, nadal ucieramy. Gdy ciasto będzie jednolite, dodajemy pianę ubitą z białek delikatnie łączymy z ciastem. Dodajemy gruszki, jabłka pokrojone w kawałki i mieszamy. Całość przelewamy do podłużnej foremki
Temperatura pieczenia 180C
Czas pieczenia 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 20.06.2012 07:51
pycha
Malinka 13.06.2012 10:48
Super pomysł.
ZEWA 25.05.2012 11:41
pycha babeczka
tomek18 31.10.2011 14:21
pyszności
iknkirke 05.04.2011 16:51
pycha
iknkirke 05.04.2011 16:51
pycha
berys18 05.03.2011 18:24
fajny pomysł, bo z wocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak