Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z żeberek i kaszą gryczaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 opakowanie
żeberka wieprzowe 1 kg
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 4 łyżki
papryka czerwona 1 szczypta
cebula 1 duża
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos z żeberek i kaszą gryczaną

kaszę ugotować na sypko. żeberka umyć pokroić przyprawić papryka solą i pieprzem i smażyć na rozgrzanej patelni smażyć aż się przyrumieni potem włożyć do do graczka zalać wodą cebulę obrać pokroić przysmażyć na złoty kolor dodać do sosu dać przyprawy liść laurowy i gotować aż mięso będzie miękkie na sam koniec zagęścić mąką i śmietaną i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak