Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza bez glutenu

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanka
drożdże 20 gram
sól do smaku
kleik ryżowy 125 gram
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pizza bez glutenu

Ponieważ u mojego synka podejrzewano uczulenie na gluten musiałam nauczyć się przyrządzać potrawy bez niego. Oto jedna z nich : Pizza bezglutenowa.
2 dag drożdży rozcieramy z łyżeczką cukru i odstawiamy do wyrośnięcia. Pół szklanki kleiku ryżowego mieszamy z wodą dodajemy pozostałe składniki ( w tym mąkę bezglutenową nie zwykłą) sól i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na posmarowaną olejem blachę i układamy na nim wszystko co dziecko lubi jeść , ser szynkę, pomidory, paprykę itp. Pieczemy 30 minut w ponad 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 20.07.2012 14:27
bardzo fajna
aga130982 20.07.2012 14:27
bardzo fajna
Emiliozo 03.06.2012 22:26
nigdy takiej nie jadłam
kate.500 27.11.2011 11:06
pycha
kate.500 27.11.2011 11:06
pycha
Marlena/Kinia 08.11.2011 09:45
super przepis, praktyczny
anja3107 30.09.2011 10:54
fajny przepis
ronald88 25.07.2011 19:53
super przepis sprawdzomy
Kopiko1983 21.07.2011 06:34
Fajny i zdrowy pomysł!
ronald88 25.05.2011 09:32
smaczne
AgaS10 23.04.2011 06:53
niektórym pewnie ten przepis się przyda:)
annagebalska 14.03.2011 09:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak