Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce z sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 500 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek ząbki 1 szt
jajko 3 szt
ser żółty 100 gram
surówka 250 gram
frytki 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce z sera

Filety z ryby (ok. 0,5 kg) kroimy drobno i maczamy w czosnku(kilka ząbków) a potem przyprawach tj.: przyprawa uniwersalna Kucharek, sól, pieprz ziołowy, majeranek, oregano (Prymat). I tak pozostawiamy na kilka godzin. Filety obtaczamy w mące, jajkach a potem startym serze. Smażymy obustronnie na złoty kolor. Podajemy z frytkami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.11.2012 08:44
extra
kate.500 15.06.2012 00:30
kapitalny pomysl
JaPaqc 06.05.2012 22:14
pomysłowe
leonkot 29.04.2012 09:13
super
anulka69 29.02.2012 10:28
super
Emiliozo 12.01.2012 19:18
ciekawa panierka
Justa32 11.12.2011 17:49
smaczna
LuKaSz4761 03.12.2011 09:13
Mniam mniam
LuKaSz4761 03.12.2011 09:13
Mniam mniam
anja3107 18.11.2011 10:56
ekstra pomysł
Grazyna0211 31.10.2011 14:18
super pomysł
kanu83 13.09.2011 07:54
super
jeta72 06.09.2011 11:53
pyszności
Ania67 29.08.2011 18:51
pycha
joanna77 10.08.2011 16:43
fajny przepis
Dorota59 25.06.2011 10:50
pyszniutkie
Kuchareczekjeden 20.05.2011 09:16
uwielbiam
ronald88 15.05.2011 10:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak