Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe zapiekane w piekarniku w piwnym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe dowolna ilość, najlepiej wybrać
sól, pieprz do smaku
piwo 1 puszka
marchew 2 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe zapiekane w piekarniku w piwnym sosie

Dzień wcześniej mięso posypać przyprawami i umieścić w chłodnym miejscu. Następnie do naczynia żaroodpornego dodać mięso wieprzowe i wlać pół puszki piwa. Zapiekać w 200 C przez 1 godzinę (co jakiś czas mięso obracać). W międzyczasie marchew i cebulę obrać, pokroić w plasterki. Po godzinie pieczenia mięsa do naczynia żaroopornego umieścić marchew i cebulę(najlepiej,aby było w sosie z piwa). Na sam koniec wlać resztę piwa. Piec jeszcze 1 godzinę w 200 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 04.03.2011 07:42
podoba mi się ten przepis:)
ada12302 03.03.2011 22:58
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak