Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 40 dag
cebula biała 1
sól
pieprz
kasza manna 4 łyżki
mleko 3,2%
ryż 2 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe

Ryż w woreczku ugotowac ,przestudzic.Mięso przełożyc do miski ,dodac posiekaną natkę pietruszki, kasze mannę ,pokrojoną drobno cebulę .Doprawic solą i pieprzem i reszta przypraw .Wsypac bułke tarta ,przestudzony ryz i wymieszac .Dolewac mleko ,tak by masa była lekko klejąca do ręki.Formowac kotlety ,obtaczac w bułce tartej i smażyc na rumiano na goracym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 31.07.2013 19:53
Fajny pomysł :)
sara1 22.02.2012 17:14
robię z tego przepisu są smaczne polecam
Grażyna13 10.02.2012 11:00
Pyszne i pomysłowe :)
IlonaAlbertos 10.11.2011 21:14
Bardzo fajny pomysł na kotlety.
Ewelina38 03.08.2011 13:54
też często robię z ryżem, są bardzo smaczne
barbara11561 31.05.2011 07:00
Bardzo ciekawy pomysł:)
manaika 15.02.2011 10:14
ciekawa wersja;)
kochanyptysiu 09.02.2011 07:42
ciekawe
ben-ka 14.10.2010 07:57
Fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak