Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z koncentratem pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
por 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wywar mięsny 6 z kości wieprzowej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z koncentratem pomidorowym

Do wywaru z kości włożyć liść laurowy, obrane i pokrojone warzywa. Gotować około 15 minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.12.2012 10:07
bardzo fajna
Motorek 13.02.2012 09:57
smaczna
Wafelek2601 19.05.2011 09:08
Uwielbiam zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak