Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zacierkowa według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
pietruszka
ziemniaki 4 sztuki
kawałek selera
jajko
mąka 1 szklanka
słonina 5 dkg
boczek 3 dkg
cebula
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zacierkowa według Agi

Jarzyny kroimy w drobną kostke,wrzucamy do osolonego wrzatku i gotujemy 25 minut,po czym dodajemy obrane i pokrojone w kostke ziemniaki.Z jajka,maki i niewielkiej ilości wody robimy niezbyt twarde ciasto zacierkowe.Skubiemy w drobne kluseczki i gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzamy i wrzucamy do wywaru z warzywami.Pokrojona w drobna kostkę słoninkę i boczek przesmażamy na patelni,wrzucamy pokrojona w kostke cebulę i lekko romienimy.Dodajemy do zupy,solimy,posypujemy natka pietruszki.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 13.04.2012 23:14
o coś dla mnie...
FAFIK 23.06.2011 12:45
Pycha!
ronald88 28.04.2011 14:03
super
Justyna Jussstiii 27.04.2011 13:32
super
Justyna Jussstiii 30.03.2011 13:55
naprawdę pyszne
Justyna Jussstiii 26.03.2011 08:50
superrrr
Ania67 10.03.2011 12:12
Pyszna zupka
Ania67 10.03.2011 12:11
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak