Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
fasola Jaś 1 puszka
kiełbasa zwyczajna 2 laski
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
cebula 1 szt
sól, pieprz do smaku
majeranek do smaku
woda 1,5 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku inaczej

Na samym początku obrać cebulę i pokroić ją na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Wrzucić cebulę, zeszklić ją, a następnie dodać kiełbasę. Wszystko razem przysmażyć. Do garnka wrzucić odsączoną fasolę z puszki(zarówno Jaś i czrwnoą). Dolać trochę wody(1,5 szklanki), podsmażoną cebulę z kiełbasą. Wszystko razem wymieszać i gotować. Przyprawić do smaku+ dodać koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu, aż fasolka będzie gęsta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 02.02.2012 18:55
uwielbiam
justyna54 24.06.2011 20:42
super pomysł
cukiereczek 05.04.2011 10:09
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak