Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany schab

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
pieczareki całe 30 dag
cebula 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 0,5 szt
sól 1 do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schab

Schab umyć i pokroić na 6 kotletów. Ubić, posolić i popieprzyć. Warzywa i pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blachę obłożyć folią, ułożyć kotlety, posypać je warzywami i grzybami. Posypać Kucharkiem. Starty ser wymieszać z majonezem i zalać nim mięso. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. około 180 st. C około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.08.2013 10:26
apetyczny jedzonko
barbara11561 20.06.2013 07:49
świetny pomysł na schab inaczej:)
Kate131 17.09.2012 08:57
muszę spróbować
Ada-Gaba 14.08.2012 00:07
wyśmienite
olkaaa 27.04.2012 11:51
extra
gacopierz23 12.12.2011 13:18
ekstra
zdzislawa2 22.09.2011 17:14
super
mala2021 08.05.2011 07:06
smaczne
Grazyna0211 27.02.2011 16:14
smakowite
Krystyna32 24.02.2011 00:08
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak