Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona sałata na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 szt
oliwa 2 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżeczki
cukier 1|2 łyżeczki
wrzątek 50 ml.
szczypiorek 1|2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: zielona sałata na ciepło

Sałatę rwiemy na drobne kawałki,solimy odstawiamy na kilka minut.Szczypiorek drobno kroimy.Oliwę łączymy z sokiem z cytryny,doprawiamy cukrem,dodajemy gorącą wodę,mieszamy,sałatę odciskamy z soli,przekładamy do salaterki,zalewamy gorącym sosem i mieszamy.posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 26.02.2011 14:13
W dzieciństwie często taka w domu jadałam...nazywano ją: sałata parzona :)
Ewelina45 26.02.2011 10:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak