Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z białej kapusty i rzodkiewek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
pieprz, sól do smaku
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z białej kapusty i rzodkiewek

Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i odstawić na kilka minut, odcisnąć sok, rzodkiewkę pokroić w plasterki i połaczyć z kapustą, dodać drobno pokrojoną dymkę. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem, cukrem, polać 2 łyżkami oleju i dobrze wymieszać. Podawac do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.02.2011 09:41
kapusty z rzodkiewkami jeszcze nie mieszałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak