Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy lukier

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 35 dag
burak czerwony 1 szt
spirytus 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy lukier

Gotowanego buraka zetrzeć na tarce i przez drobne sitko wycisnąć sok. Do miseczki wsypać cukier puder dodać 2 łyżki soku buraczanego, spirytus i sok z cytryny. Ucierać około 30 minut. Lukrem polewać ciasta, ciasteczka i babki piaskowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.02.2014 07:41
pomysłowy,
kate.500 10.02.2014 08:12
slicznie wyglada
Angelika10 22.01.2014 00:53
bardzo fajny
olkaaa 08.12.2012 11:18
extra pomysł
IlonaAlbertos 11.07.2012 23:15
Fajnie wygląda na pączkach.
pipi765 23.01.2012 16:46
pyszne
Monika193
Monika193 07.01.2012 15:40
fajny
Iwona51
Iwona51 16.11.2011 10:32
pycha
Wafelek2601 25.04.2011 14:03
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak