Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 1 szkl
ser mascarpone 40 dag
cukier waniliowy 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
czekolada tarta 5 łyżek
Biszkopt 1 kakaowy

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowy

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody, następnie zagotować, ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, dodać ser wymieszany z sokiem z cytryny, startą czekoladę i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko razem ubić. Krem wyłożyć na blat biszkoptowy, wyrównać, odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 31.12.2011 10:47
fajny
aginaa 09.05.2011 16:24
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak