Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w panierce z mąki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe dowolna ilość
mąka do obtoczenia
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w panierce z mąki

Kotlety schabowe rozbić i natrzeć powyższymi przyprawami. Na głęboki talerz wylać jajko, a na drugi talerz-mąke pszenną. Jajko roztrzepać i posolić. Przygotowane kotlety panierować w mące, jajku i ponownie w mące. Smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 15.11.2011 12:54
super
bami 20.02.2011 11:26
Dobre schaboszczaczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak