Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne paluszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 1 kg
masło 1 kostka
jaja 2 szt
bułka 2 szt
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
śmietana 30% 200 ml
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne paluszki

Bułki zalewamy śmietaną. Cebulę siekamy. Smażymy na maśle. Wbijamy jaja i smażymy jajecznicę. Rybę mielimy. Dodajemy namoczone bułki. jajecznicę oraz masło. Doprawiamy. Wsypujmey 1/2 szklanki bułki tartej. Wybrabiamy. Formujmey kotlety obtacxzamy w bułce i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 13.12.2011 09:41
ciekawe-z jajecznica nie robiłam
cukiereczek 15.09.2011 09:25
Lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak