Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po szwedzku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet rybny 15 dag
buraki 20 dag
cebula
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 50 ml
koper 2 łyżeczki
kwaśna śmietana 3 łyżki
ziemniaki 10 dag
cytryna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po szwedzku

Filet skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 10 min, potem usmaż na łyżce oliwy. Umyj buraki, jeden zetrzyj na tarce, pozostałe pokrój w plasterki. Uduś na oliwie cebulę, wymieszaj ją z sokiem z utartego buraka. Dodaj bulion warzywny i gotuj 3 min. Następnie wrzuć pokrojone w plasterki buraczki. Podduś, aż będą miękkie, na końcu dodaj posiekany koperek, dopraw. Połącz ze śmietaną. Podaj z rybą i ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 08.03.2011 15:11
fajne!
Krystyna32 18.02.2011 10:32
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak