Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarek marynowanych i ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 szkl
pieczarki marynowane 1 szkl
ogórki kiszone 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jabłko 1 szt
ser żółty 1/2 szkl
chrzan tarty 1 łyżki
majonez 1/2 szkl
jajko 4 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarek marynowanych i ryżu

Ogórki, jajka, pieczarki, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Jabłko i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dodać majonez, chrzan, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem i wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.01.2014 20:49
Lubię takie sałatki.
jeta72 30.09.2013 12:07
mi smakuje :-)
mirosława4 17.08.2013 21:02
bardzo smaczna
kate.500 09.01.2013 07:47
pycha
Motorek 11.07.2012 12:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak