Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

diabelski sos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
oliwa 5 łyżek
Musztarda chrzanowa Prymat 3 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
cukier
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: diabelski sos

Ugotowane na twardo żółtka przecieramy przez sito a następnie rozcieramy w misce z dodatkiem musztardy,ucierając dodajemy po trochu oliwę.Utartą masę wymieszać z winem.Cebulę obrać i drobno posiekać i wrzucić do niewielkiej ilości osolonej wody,gotujemy kilka minut,odcedzić i ostudzić i dodać do przygotowanego sosu.Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny solą cukrem i pieprzem.Sos powinien mieć ostry smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 28.11.2011 21:06
super sos
m1monika 02.08.2011 11:32
fajny sosik
Daria14 17.02.2011 09:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak