Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 1 puszka pokrojonych pomidorów
cebula 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka w sosie pomidorowym

Pierś z indyka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i przyprawić powyższymi przyprawami. Papryki umyć, obrać i pokroić w cienkie półplasterki. Rozgrzać garnek z małą ilością oleju , następnie przysmażyć papryki i pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę. Jak warzywa będą miękkie dodać pomidory z puszki. W międzyczasie na innej patelni z dodatkiem oleju przysmażyć pierś z indyka. Gotowe mięso umieścić w garnuszku z warzywami i wszystko razem ze sobą przemieszać. Przed podaniem możemy zaciągnąć gulasz wodą z dodatkiem mąki. Podawać z ryżem bądź kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak