Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka 40 dag
sól 1/2 łyżeczki
jabłka 1 kg
tluszcz do smażemia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Do miski wlać mleko, dodać żółtka, cukier waniliowy, sól, cukier kryształ, sodę i mąkę. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie wmieszać.Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w krążki o grubości 1/2 cm. Każdy krążek nabijać na widelec, zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.09.2013 19:48
bardzo apetyczne
IlonaAlbertos 23.04.2013 16:47
Są pysze. Bardzo często robię takie jabłuszka.
mirosława4 05.01.2012 23:28
pyszna kolacyjka
Wafelek2601 07.10.2011 20:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak