Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka mandarynkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszona skórka z mandarynek 500 g
spirytus 0,5 l
cukier 200 g
woda 1 szkalnke

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka mandarynkowa

Skórke z mandarynek zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 48 h. Wode gotujemy z cukrem, az powstanie nam syrop. Stopniowo dolewamy nalewke, przecedzajac. Odstawiamy na 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 08.07.2011 09:42
muszę kiedyś wypróbowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak