Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obwarzanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 deko
jajko 3 sztuki
cukier puder 3 deka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: obwarzanki

Z maki,jaj, cukru i szczypty soli zagnieasc ciasto jak na kluski i dokladnie wyrobic. formatowac male waleczki i zwijac je w cienkie obwarzanki (srednicy ok 6-7 cm), wrzucac partiami do szerokiego rondla na wrzaca,lekko osolona wode,zamieszac,przykryc.Gdy wyplyna,wyjmowac lyzka cedzakowa,ukladac szybko na blasze wysypanej maka.Piec okolo 10 min na jasnozloty kolor w srednio goracym piekarniku.Po wyjeciu,jeszcze gorace,posmarowac oslodzona woda lub rozmaconym bialkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.04.2011 00:12
dobre
marchewka 08.03.2011 10:29
ciekawy przepis, nigdy nie robiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak