Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomelo z sałatką rybną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z tilapii 500 gram
białe wino 1 lampka
olej 1 łyżka
cebula czerwona 1-2 szt
koperek 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
miód płynny 1-2 łyżki
sok z cytryny 50 ml
pomelo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomelo z sałatką rybną

Rybę oprószamy solą i pieprzem i smażymy na patelni teflonowej, wyłożyć po usmażeniu na papier. Pomelo przekrawamy na pół i delikatnie wyjmuje my miąższ. Miąższ obieramy z błonek i dzielimy na nieduże części. Cebulę tniemy na piórka, koperek siekamy. Z białego wina, miodu i soku razem z solą i pieprzem robimy sos. Do niego wmieszać koper. W misce mieszamy pokruszoną rybę i pomelo, dodajemy cebulę i polewamy sosem. Wykładamy do połówek pomelo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 18.02.2012 23:28
fajne
anja3107 27.02.2011 20:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak