Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
kefir 1 szkl
jajko 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
owoce z kompotu 3 łyżki
kakao 3 łyżki
kruszonka
cukier waniliowy 1 opak
cukier 1 szkl
mąka 3 szkl
margaryna 1 kost
biszkopty okrągłe 1 paczka
galaretka truskawkowa 1 szt
krem do karpatki 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

CIASTO
Jajka, kakao, sodę i kefir wymieszać dokładnie , dodać osaczone owoce z kompotu.
KRUSZONKA
Margarynę stopić w rondelku, ostudzić, dodać pozostałe składniki na kruszonkę.
Do kruszonki wlać ciasto, wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 45 minut w 180 stop.
Galaretkę i krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu.
Ostudzone ciasto przekroić na 2 placki.
I część ciasta posmarować połową kremu, ułożyć na kremie biszkopty, zalać tężejącą galaretką.
Na galaretce położyć II część ciasta.
Wstawić do lodówki do schłodzenia ciasta.



TEN PRZEPIS MAM Z JAKIEJŚ KOLOROWEJ GAZETY I POSTANOWIŁAM ZROBIĆ TO CIASTO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 22.11.2011 11:22
pyszne
owca441 11.05.2011 20:50
niezłe
Izabela/bella81 16.03.2011 10:47
ciekawy ten \"salceson\" :)
aginaa 14.02.2011 12:10
suoer
teresa18 13.02.2011 16:22
pomyslowe, salceson na słodko
krzyniu1984 12.02.2011 11:27
fajne choć nazwa może być myląca ;)
Haneczka1 09.02.2011 22:20
hehe u nos we wsi to salceson inacze robio hehe:) wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak