Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona marchew z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 50 dag
jabłka 40 dag
masło 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona marchew z jabłkami

Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, włożyć do rondla, podlać odrobiną wrzącej wody, dodać masło i dusić pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać utarte jabłka. Gotować jeszcze około 3 min. Następnie przyprawić do smaku. Podawać posypane natką pietruszki, jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.09.2013 22:04
Pyszne, zdrowe.
Katarzyna59 19.06.2013 07:51
bardzo smaczna
Seba 28.01.2012 11:29
pycha
caroline1983 30.05.2011 00:39
Ciekawy dodatek do miesa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak