Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki wieprzowe w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
suszone pomidory w oliwie 15 dag
cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
rozmaryn świeży 2 gałązki
sól
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 200 ml
biała fasola 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki wieprzowe w pomidorach

Dymki pokroić w plasterki. Cebulę, czosnek obrać, drobno posiekać. Część tymianku i rozmarynu odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Kotlety lekko rozbić. Posypać solą i pieprzem. Rozłożyć na nich suszone pomidory, połowę dymek i ziół. Mięso ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej roladki. Dodać czosnek, cebulę, pozostałe zioła. Podlać bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień, gotować pod przykryciem 10 minut. Roladki wyjąć, trzymać w cieple. Na patelni przyrządzić sos pomidorowy: Na patelnię po smażeniu roladek przełożyć rozgniecione pomidory z puszki. Dodać koncentrat pomidorowy, fasolę (odsączoną z zalewy) oraz odłożoną dymkę. Zagotować, następnie zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem. pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem. do gotowego sosu włożyć roladki, podgrzać. Danie udekorować odłożonymi ziołami. Podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 26.04.2012 15:32
pyszne
mala2021 08.03.2012 14:29
fajne roladki
Agnieszka/picola 19.02.2012 22:10
dobre
marta1371 20.06.2011 22:43
Smaczne
Krystyna32 11.03.2011 06:45
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak