Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z ryby w panierce z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby 3 szt
jajko 3 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
orzechy włoskie 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 3 lyżki
przyprawa kucharek 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z ryby w panierce z orzechami

Filety umyć, osuszyć oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Jajka roztrzepać widelcem z odrobiną przyprawy kucharek. Rybę obtoczyć w mące, zanurzać w jajkach i w drobno posiekanych orzechach wymieszanych z bułką tartą. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć filety z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.01.2013 14:26
Wygląda bardzo apetycznie, fajne jest to połączenie orzechów z panierką. Na pewno warte wypróbowania.
cooleczka 31.10.2012 20:12
coś dla mnie
Wafelek2601 20.04.2012 14:26
mniam
Łukasz15 22.01.2012 22:26
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak