Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w chrupiącym cieście

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 50 dag
mąka pszenna 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w chrupiącym cieście

Rybę pokroić na małe kawałki. Składniki na ciasto wymieszać ręcznie lub mikserem.
Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na patelni aż do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.05.2011 21:39
ciekawy przepis, wygląda super
FAFIK 29.03.2011 06:46
Super przepis
Misiabe 05.02.2011 21:14
Uwielbiam takie rybki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak