Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z dyni i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
dynia 25 dkg
cukier 3 łyżki
sok cytrynowy
woda
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z dyni i jabłek

Dynię pozbawić pestek , pokroić na kawałki. Jabłka również pokroić. Jabłka i dynię rozgotować w małej ilości wody, po czym przetrzeć przez sito. Odmierzyć tyle wody, aby razem z przecierem było pół litra. Wodę zagotowac z cukrem, do wrzątku dodać przecier, a następnie mąkę ziemniaczaną wymieszaną z połową szklanki zimnej wody. Gotować mieszając, do zgęstnienia. Wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.11.2011 11:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak