Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 2 szklanki
jajko 2 szt
mąka 40 dag
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
jabłka 1/2 kg
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Do miski wlać kefir, wbić jajka, dodać cukry, sól, sodę oczyszczoną, mąkę i delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić na drobne plasterki, dodać do ciasta i zamieszać. Łyżką nakładać placuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 28.12.2013 15:29
lubię takie ;)
IlonaAlbertos 16.12.2012 21:51
Smaczniutkie są takie domowe racuszki.
gacopierz23 24.10.2012 20:53
na sodzie muszę spróbować
caroline1983 31.07.2011 22:29
uwielbiam takie racuszki
Wafelek2601 18.03.2011 08:14
racuszki są pyszne
Monika193
Monika193 24.02.2011 20:46
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak